Bambusové podlahy

10.04.2012 09:19

Bambusové podlahy - základ pro moderní ekologické bydlení

Podlahy z bambusu si v posledních letech upevnily svou pozici na trhu s podlahovými krytinami. Pokud chcete mít moderní ekologické bydlení, není lepšího začátku. Zákazníky si získává především svým netradičním elegantním designem a výbornými fyzikálními a užitnými vlastnostmi.

 

Bambusová podlaha - originální doplněk vašeho bydlení

Pokud chcete mít originálně řešený interiér, poohlédněte se po bambusových podlahách. Představují originální řešení interiérů, a proto stále častějí nachází své uplatnění zejména v obytných prostorách. Setkáte se s nimi však i v určitých úpravách v reprezentativních komerčních prostorách.

 

Proč bambusová podlaha? Protože je ekologická

Bambus roste mnohem rychleji než běžný les. Je těžen a zpracováván již po 4 - 6 letech. Jedná se tedy o přírodní rychle obnovitelný zdroj materiálu. Pro výrobu podlah se využívají spodní silné části stébel bambusu, ze kterých se technologickým procesem zhotovují rozměrově přesné lamely. Skládáním a lepením těchto lamel, případně jejich štěpením a lisováním, jsou následně vyráběny podlahové dílce.

Bambusové podlahy jsou k dispozici v řadě vzorů daných skladbou bambusových lamel nebo vláken. Horizontální uspořádání akcentuje původní kresbu materiálu s kolínky, vertikální pak zejména jeho rovnoběžné linie. Dalšími variantami jsou pak mramorové provedení nebo design „zebra", vyráběné z bambusových štěpin, a další.

Barevné provedení je buď světlé přírodní (natural) nebo tmavší (káva), kdy je materiál karbonizací (působením vysoké teploty) probarven v celém průřezu. Pro bambus jako přírodní materiál jsou charakteristické určité niance v odstínu. Povrch podlahových dílců je ošetřen vícevrstvým lakem nebo olejem.

 

Bambusová podlahy

Hlavní výhody? Tvrdost, odolnost, snadná údržba

Podlahy z bambusu vynikají zejména svou tvrdostí a tedy i odolností vůči opotřebení. Jejich tvrdost je o něco málo vyšší než u podlah vyrobených z tuzemských běžně používaných tvrdých dřevin jako je dub nebo buk. V provedení mramor je ale podlaha daleko tvrdší než výše uvedené dřeviny.

Vždy je nutné si uvědomit, že se nejprve používá povrchová úprava podlah. Je li nutno povrch renovovat, podlaha vyrobená z bambusových lamel umožňuje několikanásobné přebroušení a lakování nebo olejování.

 

Hygienické a technické normy? Plní do puntíku

Bambusové podlahy splňují veškeré předepsané normy. Použitá lepidla musí garantovat dokonalé spojení a zároveň splňovat hygienické předpisy EU. Technické vlastnosti produktů jsou prověřovány náročnými zkouškami na rozměrovou stálost, protiskluznost, únik formaldehydu a hořlavost.

Takže pokud vybíráte novou podlahu, zkuste se podívat i na bambusové podlahy. Nabídka je skutečně pestrá a určitě předčí vaše očekávání.

Jestli se vám bambusová podlaha líbí, nebo s ní již máte zkušenosti, napište nám do diskuze. Jsme zvědaví na vaše názory.

vzory bambusových podlah

Zdroj: www.bambus-podlahy.cz